Kaiserin-Elisabeth Hospital

Restructuring of old & new

    Kaiserin Elisabeth Hospital / Söhne & Partner architectsKaiserin Elisabeth Hospital / Söhne & Partner architectsKaiserin Elisabeth Hospital / Söhne & Partner architects

    The competition entry for the renovation of the Kaiser-Elisabeth-hospital area includes next to a new retirement home, a geriatrics building, residential housing and recreation rooms also a Kindergarten in the center of the wide park.

    The geriatrics building does contain fully equipped staffing rooms and spacious administration and social areas. The residential building includes private housing as well as public facilities such as a waste disposal room, bike rooms and common areas up on the rooftop.

    Loads of space and a huge park

    Due to the unique design there are overlapping zones created in the outdoor area. They are a mixture between retreat and active zones. Within this various zoning people are encouraged to communicate and interact with each other.

    The heart of the design is the huge park in the middle of the building site. It functions as a connecting element and connects the private housing area with the geriatrics facilities. Like a jigsaw puzzle all clearances add up to form a cohesive and uniform green space.

    Residential03

    Where

    1050 Vienna, Austria

    When

    -