Glacis Beisl

Just traditional

    Glacis Beisl / S&P architectsGlacis Beisl / S&P architectsGlacis Beisl / S&P architectsGlacis Beisl / S&P architectsGlacis Beisl / S&P architects

    Long before the opening of the well known Museumsquartier Vienna, Glacis Beisl was established on this site and rebuilt in 2004.

    The interior design adopts arrangements and material of traditional Viennese Beisl (so called bars or pubs): dark woods, formica table tops and parquet all around the bar.

    In front of the restaurant there is a green terrace and a group of huge, old nut trees which merge into the interior design via a pergola and a winter garden.

    The winter garden is clad in coloured wooden panels. Its faces and edges diffuse into teardrop shaped cut-outs – as a symbol of change and modernity. This special design also functions as a sun protection that casts an intriguing play between light and shadow inside the restaurant.

     

    In cooperation with Arkan Zetynoglu.

    Tourism and Gastronomy01

    Where

    Vienna, Austria

    When

    2004

    Links